menu barbara@mred.be

Peaberry Coffeebar

terug naar overzicht

Ontwerp logo en huisstijl voor de Peaberry Coffeebar Gent.

Een nieuwkomer in de Gentse koffiescene is Peaberry in de Limburgstraat. De 33-jarige Laurence De Jonghe liet een carrière in de marketing achter zich om in een voormalige schoenenzaak aan de Sint-Baafskathedraal een frisse koffiebar op te starten. Drie jaar na haar eerste stap en na tien dagen proefdraaien tijdens de Gentse Feesten opende Peaberry zaterdag de deuren.

De naam verwijst naar een koffieboon, de peaberry. 'Een boon die alleen in de bes zit, in tegenstelling tot andere boontjes die altijd met twee tegen elkaar in een bes zitten', zegt Laurence. 'Vroeger werden peaberry-bonen beschouwd als defect en werden ze er handmatig uitgehaald. Maar ondertussen is het een verkoopbare boon geworden.' Rond de peaberry heerst er zelfs een hele mythe. 'Omdat de peaberry alleen in een bes zit zou ze meer aroma's opnemen en beter smaken. Ze heeft ook een iets langere tijd nodig om te branden. Een beetje zoals ik, ik heb ook wat langer moeten nadenken en voorbereiden om met Peaberry te starten', zegt Laurence. 'Het was niet makkelijk om een pand te vinden in Gent. 'Het interieur, het schrijnwerk, de meubels, de thee... Voor alles werkte ze samen met vrienden en kennissen. 'Ook jonge ondernemers, die net uit de startblokken komen. Dat maakt het zo interessant. Iedereen werkt zijn eigen product af en is er fier op. En we geven elkaar een duwtje in de rug.' De koffie wordt geleverd door het Antwerpse Caffènation, een begrip in de Vlaamse koffiewereld.

Peaberry is een klassieke koffiebar, met ontbijt, taart, kranten, wifi en een terras waar het aangenaam mensen-kijken is. 'Een tijd geleden leek iedereen een koffiebar te willen combineren met een wassalon, of met een fietszaak. Ik ben voor de simpele koffiebar gegaan. Zo zat het al lang in mijn hoofd.'