menu barbara@mred.be

Icoonset Atacama

terug naar overzicht

Atacama, Belgische pionier in avontuurlijke Zuid-Amerikaanse rondreizen.

Website Vanermen

terug naar overzicht

Ontwerp website interieurarchitecte Valerie Vanermen.
www.valerievanermen.be

Apotheek Dok Noord

terug naar overzicht

Branding Apotheek Dok Noord - Gent.
Opening 15.02.2016

Peaberry Coffeebar

terug naar overzicht

Ontwerp logo en huisstijl voor de Peaberry Coffeebar Gent.

Een nieuwkomer in de Gentse koffiescene is Peaberry in de Limburgstraat. De 33-jarige Laurence De Jonghe liet een carrière in de marketing achter zich om in een voormalige schoenenzaak aan de Sint-Baafskathedraal een frisse koffiebar op te starten. Drie jaar na haar eerste stap en na tien dagen proefdraaien tijdens de Gentse Feesten opende Peaberry zaterdag de deuren.

De naam verwijst naar een koffieboon, de peaberry. 'Een boon die alleen in de bes zit, in tegenstelling tot andere boontjes die altijd met twee tegen elkaar in een bes zitten', zegt Laurence. 'Vroeger werden peaberry-bonen beschouwd als defect en werden ze er handmatig uitgehaald. Maar ondertussen is het een verkoopbare boon geworden.' Rond de peaberry heerst er zelfs een hele mythe. 'Omdat de peaberry alleen in een bes zit zou ze meer aroma's opnemen en beter smaken. Ze heeft ook een iets langere tijd nodig om te branden. Een beetje zoals ik, ik heb ook wat langer moeten nadenken en voorbereiden om met Peaberry te starten', zegt Laurence. 'Het was niet makkelijk om een pand te vinden in Gent. 'Het interieur, het schrijnwerk, de meubels, de thee... Voor alles werkte ze samen met vrienden en kennissen. 'Ook jonge ondernemers, die net uit de startblokken komen. Dat maakt het zo interessant. Iedereen werkt zijn eigen product af en is er fier op. En we geven elkaar een duwtje in de rug.' De koffie wordt geleverd door het Antwerpse Caffènation, een begrip in de Vlaamse koffiewereld.

Peaberry is een klassieke koffiebar, met ontbijt, taart, kranten, wifi en een terras waar het aangenaam mensen-kijken is. 'Een tijd geleden leek iedereen een koffiebar te willen combineren met een wassalon, of met een fietszaak. Ik ben voor de simpele koffiebar gegaan. Zo zat het al lang in mijn hoofd.'

Mr.Ed de studio

terug naar overzicht


Mr.Ed is een Gents ontwerpbureau, opgericht in 2010. Mr.Ed tekent, denkt, ontwerpt verfrissend, modern, minimalistisch. Mr.Ed geeft vorm aan dromen en logo's, voorziet tekst en stijl voor al uw daden en projecten. Mr.Ed verbeeldt en kneedt uw website. Doordacht, stijlvol, puur en to the point.

Brandstempels

terug naar overzicht

Brandstempels kunt u gebruiken om uw logo in hout te branden, verder kunnen ze ook worden toegepast op leer en andere kunsstoffen. Ideale manier om uw logo te gebruiken op verschillende dragers.

Geboortekaartjes

terug naar overzicht

Ontwerp unieke geboortekaartjes op maat. Creatief design en kwaliteitsvol drukwerk. We ontwerpen ook bijhorden labels - stickers voor bij het doopsuiker.


Bij blinddruk wordt er een reliëf aangebracht in het papier. Een stijlvolle manier om zonder inkt een element aan je ontwerp toe te voegen. Het papier wordt geperst tussen een metaal en een zacht polymeer, hierdoor krijg je een verhoogd of een verdiept beeld. Het reliëf is afhankelijk van het gebruikte papier. Blinddruk kan je best selectief gebruiken. Je krijgt het mooiste en meest stijlvolle effect als je enkel je logo of een kleine afbeelding in blinddruk plaatst.


Dit speciale drukprocedé bestaat uit het overbrengen door middel van een magnesium cliché of messing stempel en warmte van ongeveer 130 graden, van kleur-, metaal-, zilver-, goud- en holografische folies, op papier of karton. Foliedruk kan worden gebruikt in combinatie met offset, maar ook met andere speciale technieken, zoals staalstempeldruk en preegdruk.

Letterpress

terug naar overzicht

Letterpress is een vorm van inwaartse druk. Het drukbeeld wordt verdiept in zacht papier aangebracht. Teksten en ontwerpen liggen hierdoor voelbaar in de kaart gedrukt. Iets wat je met gewoon offset of digitale druk niet kan bereiken. Letterpress geeft het drukwerk daardoor net iets extra’s en tastbaarders. Cotton paper combineert deze oude ambacht met nieuwe technieken. Dat betekent dat we niet meer met oude houten en loden letters werken maar met kunststof drukplaten (polymeer, cliche’s). De mogelijkheden binnen een ontwerp zijn hierdoor eindeloos.